Länk från Christina Löfving

28 04 2014

www.geocaching.com

Det här har jag hört talas om och själv velat prova på då jag är ute och promenerar varje dag. Däremot har jag inte kommit mig för att ta reda på hur man går till väga och vad det egentligen går ut på.
Efter att ha undersökt och kikat på länktipset i Christinas bok känner jag mig ännu mer i nyfiken och sugen på att prova. Det verkar superenkelt. Har du skapat ett gratiskonto på hemsidan www.geocaching.com och har tillgång till en GPS så är det bara att köra. Det finns en bra och tydlig instruktionsvideo på hemsidan också.
Det här måste ju vara riktigt roligt att använda med eleverna. Man ger sig ut på skattjakt tillsammans och förhoppningsvis hittar man skatten. Eleverna får träna på att navigera med GPS (möjlighet att komma in på andra områden i geografin) och när de hittar skatten får de signera loggboken och så kan de byta ut något föremål (om det finns något sådant) mot något annat av samma värde. För att vidareutveckla arbetet går det ju att till exempel skriva om, fota, filma och göra filmer av skattjakten.


Actions

Information