Nuläge Alterdalens förskoleklass

29 01 2014

Då jag varit bortrest en stor del av början på nya terminen har jag inte hunnit gör så mycket med dem än. Barnen har tillsammans med vikarien arbetat vidare med Trulle och vi har nyss avslutat området med ord och ska klättra en stegpinne till stavelser. De har också varit ute och fotat vårt årstidsträd i vinterskrud och gjort en diktering om vintern.

20140129-093239.jpg

Där har de fått ringa in ord som börjar på D och som utmaning har de letat ord som handlar om vintern.

20140129-093433.jpg

Vi ska nu börja arbeta med boken Sandvargen. Vi har läst första kapitlet och idag ska eleverna få göra sin egen Sanvargenfigur i lera. De ska också, under arbetet med boken, måla stranden och området där Sandvargen bor på ett stort lakan. Målet är vi sedan ska göra en animerad berättelse genom att använda lerfigurerna. Boken Sandvargen bjuder in till både skratt och djupare diskussioner och trots att det är en ganska tjock bok utan bilder verkar barnen fastnat för den redan efter ett kapitel.


Actions

Information