Nuläge Alterdalens förskoleklass

11 12 2013

Nu har vi börjat arbeta kring julen och varje måndag ”tänder” vi ett nytt ljus i adventsljusstaken och arbetar med något som har med julen att göra.

20131211-092656.jpg

Första advent läste vi en jätterolig och enkel saga om Jesu födelse och pratade om varför vi firar jul. Då boken har otroligt roliga och fina bilder fotade jag sidorna i boken och visade dem genom projektorn så att eleverna kunde titta på bilder medan jag berättade historien.

20131211-092914.jpg

När vi tände andra ljuset ställde jag frågan: firar alla här jul? Utifrån detta samtalade vi sedan kring varför vi firar jul, vilka som firar jul och eleverna fick ”träffa” två barn (i två korta, av mig påhittade, berättelser) som inte firade jul utan hade en annan tro och andra högtider. Eftersom att alla elever i gruppen firar jul blev uppgiften för alla att måla en bild av hur de firar jul i just sin familj. Bilderna ska de sedan visa för varandra och berätta om när vi tänder tredje ljuset.

20131211-093553.jpg


Actions

Information