Nuläge Alterdalens förskoleklass

20 11 2013

Nu har vi börjat arbeta med temat rymden. Vi har riktat in oss på solen, jorden och månen och dess relation till varandra. Eleverna har fått göra varsin modell över hur himlakropparna cirkulerar runt varandra. Vi har varit in i appen Solar Walk och kikat hur det ser ut i rymden och tittat närmare på olika planeter. Jag hade svårt att se hur jag skulle få in appen i arbetet (även om jag tyckte det var en jättehäftig grej själv) och tänkte att vi bara skulle kolla en snabbis på solen, jorden och månen. Snabbtitten blev en långtitt och eleverna tyckte det var lika häfigt som jag.

Arbetet med trollet Trulle (där vi nu tagit oss till ord) går även det i temat rymden, så mycket som möjligt. Jag har skrivit en liten historia om Trulle som åker på rymdresa och för varje kapitel har eleverna fått olika uppgifter att utföra. Sista uppgiften blev att de två och två skulle hitta på ett slut på berättelsen. De ritade slutet på ett papper som vi fotade och la in i Bookcreator.

Precis som i förra blogginlägget lyckas jag inte ladda upp några bilder och därför blir det ännu ett trist inlägg med enbart text. Bilder och mer information kring vad vi gör finns på vår egen blogg: alterdalensförskolan.wordpress.com

Mvh Josefin


Actions

Information