Citat från Christina Löfving bok…

6 05 2013

Sid: 34 Där står det om hur föräldrar var orolig för att barnet läste för mycket.
Jag började genast tänka att gisses vad det har förändrats. Nu är vi glada om eleverna läser vanliga böcker iställer för att sitta vid datorn, telefon eller något annat. Jag hade inte ens en dator, eller vem hade det då? När jag gick mellanstadiet så fick jag faktiskt en liten tjocktv på mitt rum =)

Sid:66 Här står det om hur vi skall låta eleverna vara skribenter för webben. Det står även att skriva på webben är inte samma sak som att skriva på ett papper.
Jag tänker på att det är ju jätte viktigt att vi som pedagoger lär våra elever hur viktigt det är att uttrycka sig rätt på nätet. Det finns så många som kan läsa och ha tillgång till det som görs på nätet. Så det gäller att veta hur man skriva för att det skall bli rätt. Tänker väl lite på nätmobbing osv som blir mer och mer vanligt bland ungdomarna. Inte lika lätt för oss pedagoger att upptäcka…

Google maps är nånting som vi har jobbat med eleverna och som de har uppskattat väldigt mycket, även de lite äldre.

 

Jenny i Rosvik


Actions

Information